Dans

Dansen heeft mij gered de afgelopen jaren denk ik. Zoveel spanning, zoveel stres is verdwenen door te dansen. En ik besloot dat te delen. Gewoon omdat het zo goed voor je is.

Het begon met een aantal keer 31 dagen dansen en afgelopen jaar besloot ik 365 dagen te dansen. En dat heb ik gedaan en wat was het bijzonder.

De helende kracht van dans ❤️ zo simpel zo makkelijk en zo effectief.

Energie laten bewegen en sprankelen.
Je licht en vrij voelen.
Plezier te hebben.

Je kunt altijd dansen, ook al lig je of ben je moe of sta je stil. Het begint van binnen. Door te dansen en te bewegen, hoe klein of uitbundig ook. Met bewegingen die kloppen voor jou bij de muziek. Ik nodig je hiermee uit helemaal in het nu te zijn.

Ook al lijkt het in het begin misschien een beetje gek.
We bewegen, ook als alles vast zit, of als je totaal niet weet hoe. Gewoon er doorheen dansen. Of misschien merk je juist hoe makkelijk en natuurlijk het gaat. Hoe wordt het nog beter?

Ik leg niet de nadruk op dansen hoe het ‘hoort’ of danspasjes, maar juist op bewegen en vrijmaken, ontspanning, los schudden en plezier maken. Soms ook verdriet los laten, of boosheid. Eigenlijk alles wat er is, hoe het is er gewoon laten zijn en alles is in verandering. Altijd.

Lekker dansen op een leuk muziekje (of muziek die past bij jouw stemming) een paar minuten per dag met jezelf of met anderen. Waar je maar zin in hebt.

Dit is de playlist van 365 dagen dansen:

%d bloggers liken dit: